skip to Main Content

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27.02.2011

Από την 1η Δεκεμβρίου έχουν περάσει μόλις 3 μήνες και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Κίνησή μας ακτινοβόλησε αμέσως με τέτοια λάμψη και δύναμη, ώστε αυτή τη στιγμή να μετράμε τις Σπίθες που γεννήθηκαν σε όλη την Ελλάδα κατά εκατοντάδες.

Όμως ίσως το πιο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι μπήκε για καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είναι παρούσα σε όλες τις συζητήσεις παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση και τα Όργανά τους να μας σβήσουν.

Αυτό δείχνει ότι οι ιδέες και οι απόψεις μας αντιστοιχούν στις μύχιες ελπίδες του εργαζόμενου λαού μας. Τον εκφράζουν και γεννούν μέσα του την πιο στέρεη, σημαντική και υπολογίσιμη ελπίδα για το μέλλον. Από την πρώτη στιγμή πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα κι αυτό μας φορτώνει με τεράστιες ευθύνες. Γιατί είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να υποδείξουμε τις μόνες ριζικές λύσεις που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τις δυνάμεις, τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της υποδούλωσης που μας υποβιβάζει και μας ντροπιάζει.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όλοι εσείς οι Σπιθιστές έχετε συνειδητοποιήσει ότι συμμετέχουμε σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα από την έκβαση του οποίου θα αποδειχθεί εάν πραγματικά ο λαός είναι ικανός να αυτοκυβερνηθεί ή εξακολουθεί να χρειάζεται Σωτήρες-Ηγέτες-Κόμματα-Μηχανισμούς για να σωθεί. Και φυσικά να είναι αναγκασμένος να γίνεται οπαδός-κοπάδι με τυφλή πίστη και φανατισμό για τον οδηγό-βοσκό και την αυλή του, για να προχωρήσει.

Έτσι ρίξαμε την ιδέα  το νέο ξεκίνημα να στηριχτεί στην Ανεξάρτητη Ομάδα Πρωτοβουλίας που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ζωντανού και υπεύθυνου οργανισμού.

Νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι μπαίνοντας στη Σπίθα αφήνουμε απ’ έξω την όποια κομματική μας ταυτότητα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τα δικά μας πολιτικά πιστεύω ως Σπιθιστές, διατυπωμένα τόσο καθαρά, ώστε να μην μπορούν να υπάρξουν παρανοήσεις. Ως προς το Πολιτικό Σύστημα αναφερθήκαμε στο πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας. Ως προς την Κοινωνία αναφέραμε για πρώτη φορά ότι δεν θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξει ούτε ένας πολίτης κάτω από ένα ορισμένο όριο δικαιωμάτων και απολαυών που θα καθοριστεί με νόμο. Δικαιώματα στην εργασία, στην αμοιβή, στη μόρφωση και στον πολιτισμό. Αναφέρθηκα επίσης σε έναν όρο που φαίνεται ότι πέρασε απαρατήρητος: την Δίκαιη Ανισότητα. Που αποτελεί το καταστάλαγμα των απόψεών μου για την οργάνωση μιας δίκαιης κοινωνίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή μου στο ελληνικό και το διεθνές αριστερό κίνημα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κοινωνική θεωρία για την οποία είμαι έτοιμος να αναπτύξω με λεπτομέρειες τις θέσεις μου. Φυσικά ο χαρακτήρας αυτής της κοινωνίας θα είναι προοδευτικός, πράγμα που επίσης υπογράμμισα εξ αρχής και θα εξασφαλίζει με τον καλλίτερο τρόπο την αρχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ως προς την οικονομική ανάπτυξη είπα ότι θεωρώ ότι θα πρέπει να στραφούμε προς τις πηγές του εθνικού μας πλούτου, που όπως είναι γνωστό, παραμένει έως τώρα ανεκμετάλλευτος.

Μέσα σ’ αυτόν υπολογίζω φυσικά τον υποκειμενικό παράγοντα, δηλαδή όλους εμάς με στόχο να καταναλώνουμε όσα εμείς οι ίδιοι παράγουμε και να πάψουμε να ζητάμε βοήθεια από τους ξένους. Μίλησα για οικονομική αυτοτέλεια. Ως προς την Παιδεία μίλησα για Ελληνοκεντρική, ανθρωπιστική και απολύτως εκσυγχρονισμένη Παιδεία. Για τον Πολιτισμό οραματίζομαι τη συνέχεια της Πολιτιστικής Αναγέννησης που ξεκινήσαμε στη δεκαετία του ’60. Για την εξωτερική πολιτική πρότεινα την εγκατάλειψη του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» και την καθιέρωση της αρχής ότι ανήκουμε την Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα. Ελεύθεροι να συνάπτουμε κάθε είδους σχέσεις και συμφωνίες με κριτήριο το εθνικό μας συμφέρον. Να έχουμε ισόρροπες σχέσεις με τον Δυτικό και τον υπόλοιπο κόσμο αναφέροντας ονομαστικά χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Βιετνάμ και η Κούβα, καθώς και μεγάλα κράτη όπως λ.χ. η Βραζιλία και η Βενεζουέλα. Είπα επίσης ότι με απασχολεί το πρόβλημα της Εθνικής μας Ακεραιότητας και εξήγησα αναλυτικά τους λόγους. Και πρότεινα  ένα Νέο Αμυντικό Δόγμα έξω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ. Τέλος είμαι δυστυχώς ο μόνος που κατήγγειλε την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διαθέσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Ισραηλινή αεροπορία. Και τώρα μετά τη σημερινή μου παρέμβαση, φοβάμαι ότι όχι μόνο θα παραμείνω μόνος αλλά και θα γίνω στόχος των δυνάμεων που μαζί με τον Παπανδρέου επιχειρούν αυτή τη στιγμή να καταστήσουν τη χώρα μας σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για τις μεγάλες τραγωδίες που περνούν οι λαοί στη Μέση Ανατολή, την Νότιο Αμερική, την Ασία, την Αφρική και τώρα την Ευρώπη. Ακόμα και μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ… Κι αυτές είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και κάποιοι παράγοντες του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, οργανώνεται στην Αθήνα σύναξη των παραγόντων αυτών. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Αυτές λοιπόν οι συνιστώσες, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, είναι υπεύθυνες για την καταστροφή της Γιουγκοσλαυίας και την μεταβολή των Βαλκανίων σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ. Για τον πόλεμο στην Γεωργία. Για την πορτοκαλί επανάσταση στην Ουκρανία. Για την ολοσχερή καταστροφή στο Αφγανιστάν. Όσο για το Ιράκ., συμμετείχε και το Ισραήλ, που είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο στον Λίβανο. Για τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα και τον συνεχή όσο και απάνθρωπο αποκλεισμό της. Για τα σχέδια πολέμου εναντίον του Ιράν και των άλλων Κρατών, των κακών όπως τα ονόμασε ο Μπους. Για την απροκάλυπτη ομολογία δια στόματος του Μπους, ότι τα βασανιστήρια ανάγονται σε κατ’ εξοχήν όπλα στη διάθεση των ιμπεριαλιστών. Και τέλος είναι αυτοί που ελέγχουν το χρηματιστηριακό Σύστημα και όλες τις μεγάλες Τράπεζες. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τη μεγάλη οικονομική κρίση με στόχο την εξαθλίωση των εργαζομένων και την κατάργηση των Εθνών, ώστε να επιβληθεί τελικά η Παγκόσμια Εξουσία ΗΠΑ και Τραπεζών.

Ελπίζω ότι οι περισσότεροι από σας έχετε ενημερωθεί πρώτα απ’ όλα από τις άθλιες αποφάσεις της Κυβέρνησης που οδηγούν στα αποτελέσματα που μόλις ανέφερα, δηλαδή τη συμπόρευση της χώρας μας με το τριπολικό διεθνές επιτελκό σύστημα και στη συνέχεια από την πείρα των άλλων λαών και τις αποκαλύψεις του τύπου για τη θεωρία «Σοκ και Δέος», καθώς και για τον ρόλο της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Τι μας ενώνει; Η κοινή μας θέση απέναντι στην ξένη εξάρτηση και τα όργανά της. Κι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μελών της κάθε Σπίθας μαζί με την χωρίς όρους αγάπη μας για την Πατρίδα. Είμαστε Ριζοσπάστες Πατριώτες Προοδευτικοί. Και στόχος μας είναι η ανεξαρτησία της Ελλάδας και η ευτυχία του Ελληνικού Λαού. Όλα τα άλλα, Αριστερά, Δεξιά, Κεντρώοι, έρχονται μετά. Και ας τα κρατήσει καθένας μέσα του. Όχι μέσα στις Σπίθες. Σε μια ιδεολογία μόνο είμαστε κάθετα αντίθετοι, στη Φασιστική, τη Χουντική και τη Νεοχουντική, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Όπως είμαστε καθαρά αντίθετοι με όσους δεν πιστεύουν στην Πατρίδα, στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Έθνος στη διαχρονική του διάσταση.

Είμαστε Έλληνες πατριώτες. Πιστεύουμε στην Ελευθερία και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη. Και οραματιζόμαστε μια κοινωνία με ουσιαστικά ίσα δικαιώματα. Μια Κοινωνία Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, υψηλού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αποτελούμενη από συνειδητούς και ολοκληρωμένους πολίτες, ώριμους και υπεύθυνους να διαχειριστούν βασικά οι ίδιοι τη μοίρα της χώρας τους.

Το βασικό μας Μέτωπο είναι η ξένη εξάρτηση και το σύμπλεγμα των οπαδών της στη χώρα μας. Και από την άποψη αυτή θεωρούμε τον εαυτό μας Ανεξάρτητο. Στο βάθος και με την πάροδο του Χρόνου πιστεύω ότι οι περισσότεροι από σας θα αισθανθείτε ανεξάρτητοι από πολλά πράγματα που μας έχουν βαλτώσει ως κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.

Φυσικά Ανεξάρτητος δεν σημαίνει Ασύδοτος. Πάνω από το δικαίωμα και την κατάκτηση της προσωπικής ελευθερίας, ας μη λησμονούμε ότι υπάρχει η Δέσμευση. Η κοινή και εθελοντική δέσμευση όλων μας απέναντι σε βασικούς στόχους, μεθόδους και κατευθύνσεις.

Είναι ευκαιρία να αναφερθώ εδώ σε μια παρανόηση που παρουσιάστηκε σε ορισμένους από μας. Δηλαδή τη σχέση της αυτοτέλειας της κάθε Σπίθας με την ανάγκη ύπαρξης μιας κεντρικής κατεύθυνσης. Ας μην ξεχνάμε, ότι το Κίνημά μας δημιουργήθηκε γιατί τα μέλη του αποδέχθηκαν συγκεκριμένες Προγραμματικές Αρχές. Η εφαρμογή στην πράξη των Αρχών αυτών αποτελεί όχι μόνο τη δέσμευση να τις ακολουθούμε αλλά και την ανάγκη της ύπαρξης ενός εθνικού κέντρου που θα είναι υπεύθυνο για την τήρησή τους από την κάθε Σπίθα μαζί με τον συντονισμό των Σπιθών σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ευθύνης και δράσης σε εθνικό επίπεδο. Το δικό μας Εθνικό Κέντρο είναι η Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή.

Και για να δώσω ένα παράδειγμα, στην τελευταία απεργία στην Αθήνα εμείς αποφασίσαμε να πάμε ατομικά και όχι ως Σπίθες. Για ένα λόγο. Γιατί δεν είμαστε ακόμα πολλοί και μια πρώτη εμφάνιση με 200-300 άτομα όταν οι άλλοι θα είχαν δεκάδες χιλιάδες, θα μας γελοιοποιούσε. Κάποιες Σπίθες λοιπόν μας είπαν ότι θα πάνε, γιατί θεωρούν ότι οι αποφάσεις που πήραν στην Γενική τους Συνέλευση είναι ανώτερες από τις οδηγίες της Συμβουλευτικής. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας εγώ το θεωρώ Αναρχία που οδηγεί κατ’ ευθείαν σε διάλυση. Επομένως τονίζω ότι όλες οι Σπίθες ανήκουν σε ένα ενιαίο κορμό και οφείλουν να συνδυάζουν τα όρια της αυτοτέλειάς τους με την εθελοντική τους αποδοχή της ύπαρξης ενός Εθνικού Κέντρου που θα εξασφαλίζει την Ενότητα του Κινήματος.

Διαφορετικά όλες αυτές οι Σπίθες θα καταντήσουν απλές και ασήμαντες ομάδες διαμαρτυρίας, σκόρπιες, αδύναμες και επομένως ευάλωτες στο πρώτο βοριαδάκι που θα φυσήξει.

Κι εμείς, αγαπητοί μου φίλοι και συναγωνιστές, πρέπει να γνωρίζουμε καλά ότι μας περιμένουν όχι βοριαδάκια αλλά θύελλες, τυφώνες και τρικυμίες με πολλά μποφώρ.

Γι’ αυτό το μόνο που μας σώζει είναι να μπορέσουμε να δεθούμε μεταξύ μας με χαλύβδινους δεσμούς, που θα μας καταστήσουν ακατάβλητους και ανίκητους. Για να κάνουμε τι; Μα για να γίνουμε το ιστορικό όργανο που θα συγκρουστεί μετωπικά με το τέρας της Εξάρτησης και θα το εξαφανίσει.

Σήμερα ζούμε μέσα σε ένα καθεστώς βίας. Και είναι λάθος να θεωρούμε ως βία μονάχα τη σωματική. Ουσιαστική βία είναι επίσης κάθε αυθαίρετη πράξη που προσβάλλει τα δικαιώματα του πολίτη για εργασία, μόρφωση, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Βία είναι η αυθαιρεσία, η υποκρισία, η παραπληροφόρηση και η υποκουλτούρα. Βία είναι να αποφασίζεις για τη ζωή των άλλων καταπατώντας τη θέλησή τους. Βία είναι να εκτελείς εντολές ξένων, που βλάπτουν τους πολίτες και την πατρίδα σου. Βία είναι να θίγεις την ιερότητα της εθνικής ανεξαρτησίας, τον σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας σου και να περιφρονείς τις πολιτιστικές, πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις σου που αποτελούν την ταυτότητά σου ως ελεύθερου πολίτη και Έλληνα.

Και είναι ιστορικός νόμος, ότι για να απαλλαγούμε από τη βία είναι ανάγκη να υψώσουμε απέναντί τους δύναμη ανώτερη. Κι αυτή την ανώτερη δύναμη μέσα στις σημερινές συνθήκες μπορεί να τη συγκροτήσει μόνο ένα πανίσχυρο λαϊκό μέτωπο από ελεύθερους, ανεξάρτητους, διαφωτισμένους και αποφασισμένους πολίτες.

Πρέπει λοιπόν κατ’ αρχήν να επισημάνουμε όλες τις σύγχρονες μορφές βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται, τις πηγές που τις γεννούν και τις στηρίζουν και που όλες μαζί αποτελούν το Σύστημα, που σήμερα κυριαρχικά κάθεται πάνω στο σβέρκο μας και προσπαθεί να μας λυγίσει, ως ότου μας αναγκάσει να προσκυνήσουμε μπροστά στα πόδια του.

Απέναντι σ’ αυτό το Σύστημα και τους όποιους δορυφόρους του θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι, ασυμβίβαστοι και επιθετικοί. Να καλλιεργούμε συστηματικά την τελική κρίσιμη σύγκρουση με την καθημερινή μας στάση από σήμερα. Πρέπει όμως γι’ αυτό να ψηλώνουμε κάθε μέρα και πιο πολύ. Να γινόμαστε σοφότεροι, πιο σίγουροι και πιο πειστικοί, προκειμένου να εξαπλώσουμε τη δική μας πίστη σε όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Θα απαντάμε στις προκλήσεις του Συστήματος με τον ίδιο τρόπο, όμως πάντα πιο έξυπνα και πιο αποφασιστικά. Ακόμα και στον φόβο, αποδεικνύοντας ότι είμαστε ικανοί να αντισταθούμε προκαλώντας τους μεγαλύτερο πανικό.

Ας το καταλάβουμε, ότι διαλέγουμε ένα δρόμο δίχως γυρισμό, δίχως συμβιβασμό αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος. Και το τέλος θα είναι η Λαϊκή Κυριαρχία, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Πατριωτική Αναγέννηση.

Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε, είναι μια Ζούγκλα, όπου κυριαρχούν αδίστακτοι δολοφόνοι ολόκληρων λαών και μαύροι κύκλοι εξουσιαστών, που επιδιώκουν να κυβερνήσουν δημιουργώντας οικονομικές και άλλες κρίσεις, που θα μας μεταβάλουν σε ανίσχυρα και άβουλα κοπάδια ανθρώπων χωρίς ταυτότητα και δύναμη αντίστασης στην ηγεμονική τους παγκοσμιοποιημένη κυριαρχία.

Θα διαβάσατε ασφαλώς για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και για τη θεωρία του «Σοκ και Δέος». Επιτρέψτε μου να ξαναθυμίσω μερικές από τις τερατώδεις αποκαλύψεις. Στην τελευταία συνάντηση στην Αθήνα (νομίζω στην Βουλιαγμένη) είχαν το στρατό, το ναυτικό και τους πεζοναύτες να τους φυλάνε! Άραγε με ποιο δικαίωμα οι αρμόδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί μας εκπρόσωποι διαθέτουν δυνάμεις που ανήκουν αποκλειστικά στο Έθνος σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες; Και μάλιστα εν γνώσεις τους φυσικά ότι συνωμοτούν εναντίον μας και εναντίον άλλων λαών; Κι αυτές οι συζητήσεις τους δεν θα είχαν για μας καμμία σημασία εάν δεν βλέπαμε ότι τα σχέδιά τους γίνονται πραγματικά πράξεις που βυθίζουν σε κρίση ολόκληρους λαούς.

Και τι αποφάσισαν κλεισμένοι στο πολυτελές ξενοδοχείο; Κατ’ αρχήν να επιταχύνουν την ύφεση παγκοσμίως και να την κάνουν όσο πιο μεγάλη γίνεται, έτσι ώστε να γονατίσουν τον κόσμο, να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, για να τους παραχωρήσουν αυτή τη νέα παγκόσμια οικονομική αρχιτεκτονική που επιδιώκουν. Που θα διοικείται ανοιχτά από μια ιδιωτική κοινοπραξία κεντρικών τραπεζών, που ανήκουν σε δυναστεία διεθνών τραπεζιτών και έτσι παίζουν ένα τρελό στοίχημα με όλο τον πλανήτη. Θέλουν επίσης να στήσουν έναν παγκόσμιο οργανισμό υγείας με μορφή παγκόσμιου Υπουργείου Υγείας, για να έχουν τον έλεγχο πάνω σε κάθε Έθνος.

Θέλουν το νέο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όλα τα Έθνη να υπογράψουν γι’ αυτό και να τους παραδώσουν όλα τα δικαιώματα της εθνικής ανεξαρτησίας. Θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος του παγκόσμιου στρατού χτισμένου γύρω από το ΝΑΤΟ. Και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν δημοκρατικές διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο και να φέρουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα διοικείται από ιδιωτικές διεθνείς τράπεζες…

Έτσι θα ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Πρόκειται για μια παγκόσμια τυραννία, παγκόσμιος ιμπεριαλισμός από μια ομάδα ιδιωτικών διεθνών τραπεζών. Όπως είναι γνωστό, το Διεθνές Τραπεζιτικό Σύστημα ελέγχεται από παράγοντες που ανήκουν στο πανίσχυρο Εβραιοαμερικανικό λόμπυ, με το οποίο όπως θα δούμε, χάρη στον Πρωθυπουργό μας, αποκτούμε τώρα ιδιαίτερες σχέσεις -ως Ελληνικό Κράτος.

Έτσι κάτω από το νέφος της οικονομικής κρίσης που θολώνει τη σκέψη των περισσότερων Ελλήνων, των 300 Βουλευτών μας συμπεριλαμβανομένων, και εκμεταλλευόμενος την πρωτοφανή απάθεια, αδιαφορία και ανευθυνότητα ενός σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι σύμβουλοί του επιχειρούν μιαν αδιανόητη ως τώρα στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς το Ισραήλ και κάποιους ισχυρούς παράγοντες του Εβραιοαμερικανικό λόμπυ των ΗΠΑ-Ουάσιγκτον. Πρόκειται για έναν εκτροχιασμό της χώρας από τις βασικές αρχές και τα ιδεώδη πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο λαός και η χώρα μας, όπως για παράδειγμα είναι η Ειρήνη, η απέχθεια προς τη βία και τον πόλεμο και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των λαών για ελευθερία, ασφάλεια και ευτυχία.

Με μια και μόνο κίνηση η Ελλάδα -ουσιαστικό θύμα της πολιτικής των ΗΠΑ- περνά στο στρατόπεδο του διεθνούς ιμπεριαλισμού (σαν απλός υπηρέτης) που με επί κεφαλής τις ΗΠΑ και το Ισραήλ έχει μεταβάλει τη Μέση Ανατολή σε ένα τεράστιο σφαγείο αθώων, μέσα σε ένα τοπίο ερειπίων. Είναι δε πασίγνωστο ότι οι κύριοι υπεύθυνοι των πολέμων της εποχής Μπους υπήρξαν εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ που κατείχαν θέσεις-κλειδιά στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο.

Παράλληλα αυτοί οι πανίσχυροι παράγοντες του «λόμπυ», καθώς ελέγχουν το Τραπεζικό Σύστημα των ΗΠΑ και όχι μόνο, βρίσκονται πίσω από τη σημερινή οικονομική κρίση δηλαδή τον άλλο βραχίονα εκτός του στρατιωτικού για την καταπίεση των λαών, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πρώτο θύμα -αυτή την εποχή- την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια συμμαχούμε πολιτικά και στρατιωτικά με τις διεθνείς δυνάμεις ΗΠΑ, Ισραήλ και Παράγοντες του «λόμπυ», που είναι οι υπεύθυνοι για όλα τα μεγάλα δεινά της εποχής μας: Τους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στον Λίβανο, τη σφαγή των αμάχων της Γάζας και στη συνέχεια τον απάνθρωπο αποκλεισμό της. Και παράλληλα είναι υπεύθυνοι για την διεθνή οικονομική κρίση. Μέσα από τις μαρτυρίες που γνωρίσαμε, ο σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ και των Τραπεζών με την ολική καταστροφή των Εθνών-Κρατών-Λαών μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που αποβλέπει στην καταδίκη των λαών με την υπαγωγή τους στην Νέα Τάξη με τους Νέους Παγκόσμιους Τυράννους.

Άρα γε με την συμμαχία μας αυτή πού αποβλέπουμε; Στο να μας θεωρήσουν τάχα οι σημερινοί ηγεμονικοί κύκλοι των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του «λόμπυ» ως ίσους τους; Δηλαδή επιδιώκουμε μια θέση στο κλαμπ των τυράννων; Μα ακόμα και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να πάμε να πνιγούμε, σύσσωμος ο ελληνικός λαός από τη ντροπή.

Μου προκαλεί ειλικρινά κατάπληξη το γεγονός της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας -σύσσωμος- αυτή την πρωτοφανή ενέργεια της Κυβέρνησης να επιχειρήσει αυτή την εκπληκτική στροφή μιας χώρας που έως τώρα υπήρξε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της Ειρήνης και στην καταδίκη της βίας προς την αντίθετη πλευρά δηλαδή των δυνάμεων που με δόγμα το δίκαιο του ισχυρότερου έχουν μεταβάλει την ανθρωπότητα σε ζούγκλα. Φανταστείτε αν μια ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν συμμαχούσε με τον Μουσολίνι ή τον Χίτλερ. Εδώ ένας δικτάτορας, ο Μεταξάς, είπε ΟΧΙ όταν όλη η Ευρώπη βρισκόταν κάτω από την μπότα του Ναζισμού. Σε αντίθετη περίπτωση θα σηκωνόταν ακόμα και οι πέτρες για να τον εξαφανίσουν. Και φανταστείτε ότι τότε ο λαός μας βρισκόταν κάτω από μια τετράχρονη δικτατορία. Αλήθεια λοιπόν, έχουμε σήμερα τόσο πολύ εκφυλιστεί, ώστε να μην αντιδρούμε σε ενέργειες που θίγουν τον πυρήνα της ελληνικής συνείδησης;

Το επιχείρημα της Κυβέρνησης γι’ αυτή την ενέργεια στηρίζεται πάνω σε μπακαλίστικους υπολογισμούς, όπως ότι το Ισραήλ θα μας φέρει τουρίστες. Είτε ότι επειδή έγινε εχθρός του εχθρού μας (των Τούρκων) άρα είναι φίλος και σύμμαχος. Όμως κ. Παπανδρέου, όλα αυτά είναι ψίχουλα . Μιας και αποφασίσατε να πουλήσετε την ψυχή της Ελλάδας, τουλάχιστον ας την  πουλούσατε ακριβά. Αυτό το τρίο ΗΠΑ-Ισραήλ-παράγοντες του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ, διαθέτει το 80% τουλάχιστον του παγκόσμιου πλούτου. Γιατί λοιπόν δεν τους ζητήσατε να μας τοκίσουν με 1% (όσο οι Κινέζοι και οι Ρώσοι) να ξοφλήσουμε τον βραχνά των τόκων που μας πνίγουν και να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε έργα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης αντί να συζητάτε για αγορά όπλων από το Ισραήλ; Πώς εκθέτετε την χώρα τοποθετώντας την να παίξει ενεργητικό ρόλο με τα κοινά ελληνοεβραϊκά πολεμικά γυμνάσια σ’ έναν ενδεχόμενο πόλεμο κατά του Ιράν χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα; Που και αν ακόμα το κάνατε, εμείς θα είμαστε αντίθετοι, γιατί αυτή η συμφωνία αντιβαίνει στις αρχές του Εθνικού μας Πολιτισμού.

Εμείς, μια απλή Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, αν ήμαστε στη θέση σας, δηλαδή στην διακυβέρνηση της χώρας, μπορούσαμε να πράξουμε τα εξής:

  • Πρώτον: Με ατράνταχτα στοιχεία να αποδείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους είναι απεχθές και να αρνηθούμε να το πληρώσουμε, όπως έκανε ο Ισημερινός.
  • Δεύτερον: Να συνάψουμε συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες δανείου με την Κίνα και την Ρωσία,  που να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε εντελώς από το υπέρογκο χρέος.
  • Τρίτον: Να συνάψουμε με τις ίδιες χώρες και ορισμένες άλλες, οικονομικές συμφωνίες καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με τη δημιουργία δεκάδων κοινοπραξιών με σκοπό την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας.
  • Τέταρτον: Στον πόλεμο εναντίον των Ναζί η Ελλάδα δεν ήταν μια οποιαδήποτε χώρα. Είναι εκείνη που έδωσε την πρώτη νίκη στους συμμάχους στα βουνά της Αλβανίας. Εμπόδισε την πτώση της Μόσχας με την Μάχη της Κρήτης. Καθήλωσε με τον ΕΛΑΣ 20 γερμανικές μεραρχίες, πολύτιμες για το ρωσικό μέτωπο. Καταστραφήκαμε ολοσχερώς και είχαμε 1 εκατομμύριο θύματα. Και όμως χάρη στους προδότες που μας κυβέρνησαν, δεν πήραμε την παραμικρή αποζημίωση από τους Γερμανούς. Λοιπόν εμείς δεν θα ακολουθούσαμε τον δρόμο των πουλημένων διεθνών δικαστηρίων αλλά θα ξεσηκώναμε όλο τον κόσμο για το δίκιο μας. Και στο τέλος θα συμψηφίζαμε με το έτσι θέλω τα χρέη μας με τις επανορθώσεις

Τέλος θα επιδιώξουμε να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον χώρο που της ανήκει λόγω των ιστορικών μας παραδόσεων, δηλαδή στο πλευρό των χωρών που είναι αντίθετες με τις πολεμικές δυνάμεις. Που είναι με το δίκαιο των λαών και όχι με την εισαγόμενη κρίση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Δηλαδή στο αντίθετο στρατόπεδο από κείνο που εσείς σήμερα επιχειρείτε να μας οδηγήσετε.

Όσοι από μας ήμαστε έως τώρα θεματοφύλακες, υπερασπιστές της ελληνικότητας, οφείλουμε να δηλώσουμε καθαρά και ξάστερα ότι μια τέτοια ενέργεια θα μας βρει μαχητικά  αντίθετους, όπως την εποχή που πολεμούσαμε τον Ναζισμό, τον Φασισμό και την Δικτατορία. Έτοιμοι να διακινδυνεύσουμε και πάλι τη ζωή μας στον νέο αγώνα.

Εμείς πιστεύουμε ότι η βασική αντίθεση στις ελληνικές κοινωνίες βρίσκεται ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και στις δυνάμεις εκείνες (πολιτικές και οικονομικές) που αποτελούν όργανα πολιτικής ξένων συμφερόντων σε δύο επίπεδα:

  • Στο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο (Ξένες Τράπεζες, Μνημόνιο, Τρόικα)
  • Στο εθνικό. Με τις απειλές και τους κινδύνους των γειτονικών χωρών, πίσω από τις οποίες υπάρχουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη των Τραπεζών.

Η αντίσταση και η οργάνωση της άμυνας της χώρας καθιστούν τον αγώνα του ελληνικού λαού πατριωτικό και την Κίνησή μας πρωτοπορία σ’ αυτόν τον αγώνα ζωής ή θανάτου για την πατρίδα και τον λαό μας.

  • Είμαστε η πρώτη Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε τις ελληνικές Κυβερνήσεις για την εγκληματική τους αμέλεια να μην καθορίσουν ως σήμερα την Εθνική μας ΑΟΖ.
  • Είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε την προδοτική παραχώρηση ύστερα από εντολή του ΝΑΤΟ του μισού (Ανατολικού) Αιγαίου στον εναέριο έλεγχο της Τουρκικής αεροπορίας.
  • Είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που καταγγέλλει την προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να παραχωρήσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ (δίχως να ενημερωθεί η Κυβέρνηση και η Βουλή).
  • Και είμαστε η μοναδική Πολιτική Κίνηση που κατήγγειλε την κοινή συνεδρίαση των δύο Κυβερνήσεων, Ελλάδας και Ισραήλ, ως ένδειξη δουλοπρεπούς στάσης απέναντι σε ένα Κράτος που ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου.

Για τον λόγο αυτό και με κύριο στόχο την Εθνική μας Ανεξαρτησία

* Δημιουργούμε ένα πρωτότυπο σε διεθνή κλίμακα πείραμα με το χτίσιμο ενός ανεξάρτητου παλλαϊκού πολιτικού κινήματος από τη βάση του Λαού.

Η Κίνησή μας δεν αναγνωρίζει το παρόν πολιτικό Σύστημα, γιατί το θεωρεί όργανο της ξένης Εξάρτησης και για τον λόγο αυτό τοποθετείται απέναντί του μετωπικά αντίθετα. Ευτυχώς που ο λαός μας πείθεται κάθε μέρα και πιο πολύ ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης στα πιο κρίσιμα Εθνικά και Κοινωνικά θέματα αποτελούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από ξένα κέντρα και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Επίσης βγαίνει όλο και πιο πολύ στο φως ότι με το Μνημόνιο η Κυβέρνηση πούλησε την χώρα μας στους ξένους. Οι οποίοι βλέποντας ότι δεν αντιδρά ο λαός, πήραν θάρρος και αποφάσισαν να δίνουν πια οι ίδιοι απ’ ευθείας τις εντολές τους στον ελληνικό λαό ξεγυμνώνοντας κυριολεκτικά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και αναγκάζοντάς τους να παίξουν ένα θλιβερό θέατρο που δεν ξεγέλασε κανένα. Έτσι επαληθεύτηκε αυτό που είπα, ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι με την επιγραφή της ντροπής, «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Σκοπός μας είναι να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη, για να δει επί τέλους την αλήθεια και να στρατευθεί σε έναν κοινό αγώνα, ώστε μια μέρα να γίνουμε τόσο πολλοί και τόσο δυνατοί, που να αναγκάσουμε αυτό το σάπιο Σύστημα να καταρρεύσει, έτσι που οι ξένες δυνάμεις να χάσουν τα τελευταία στηρίγματά τους και να μας αφήσουν επί τέλους ήσυχους. Αυτή θα είναι η μέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Κίνησής μας.

Αυτό φυσικά δεν θα συμβεί από μόνο του αλλά αναγκαστικά θα μεσολαβήσουν σκληροί κοινωνικοί αγώνες, στους οποίους φιλοδοξούμε να πρωτοστατήσουμε. Τα μέλη της κάθε Σπίθας θα πρέπει να αφιερώσουν τις δυνάμεις τους πρώτον στην ενημέρωση και στράτευση του λαού και δεύτερον στην οργάνωση τοπικών δράσεων που θα προετοιμάζουν την τελική ενιαία επίθεση ενός Παλλαϊκού Μετώπου με στόχο την επιτάχυνση της κατάρρευσης του Συστήματος και την εξαφάνιση των ξένων πρακτόρων. Το πότε θα συμβεί αυτό; Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Μας ρωτούν: «Αν γίνουν σε λίγους μήνες εκλογές, δεν πρόκειται να πάρετε μέρος; Και αν όχι, τι θα συμβουλεύατε τους φίλους σας;»

Όλα εξαρτώνται από τον συσχετισμό των δυνάμεων. Εμείς πάντως αν οι εκλογές γίνουν γρήγορα, θα ρίξουμε λευκό. Όμως ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι η Κίνησή μας έγινε Κίνημα που συσπειρώνει πλατειές και ισχυρές λαϊκές δυνάμεις, και πάλι δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε εκλογές που ελέγχει το Σύστημα. Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε καλά τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας απ’ τη μια μεριά, ενώ από την άλλη διαπιστώνουμε ότι οι αντικειμενικές συνθήκες δεν ευνοούν τη δημιουργία ενός Πανεθνικού Πανελλήνιου Λαϊκού Μετώπου με ενιαία ιδεολογία και πρόγραμμα και μάλιστα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Θεωρούμε ότι είναι περισσότερο ρεαλιστικό να προβλέψουμε τη δημιουργία περισσότερων Λαϊκών Μετώπων εναντίον του Μνημονίου δηλαδή της Ξένης Εξάρτησης που έγινε φανερό πια ότι αποβλέπει στο ξεπούλημα της Κρατικής Περιουσίας και στην σαλαμοποίηση  της εθνικής μας ακεραιότητας. Όπως λ.χ. Μετώπων των Εργατών, των Αγροτών, των Ανέργων, των Φοιτητών, των Επιστημόνων και κυρίως αυτών τους οποίους έθιξαν περισσότερο τα σκληρά οικονομικά μέτρα της Τρόικα-Κυβέρνησης. Αυτές οι σημερινές Κινήσεις διαμαρτυρίας και ανυπακοής είναι προάγγελοι της δημιουργίας ευρύτερων ομάδων εξοργισμένων πολιτών, που κάποτε θα καταλήξουν σε αγωνιστικά μέτωπα πάλης κατά του Συστήματος. Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα βοηθάμε προς την κατεύθυνση αυτή χτίζοντας παράλληλα το δικό μας Μέτωπο από τις χιλιάδες Σπίθες που προβλέπουμε ότι θα σχηματισθούν το πολύ ως το προσεχές Φθινόπωρο.

Με τη διαφορά ότι η Κίνηση η δική μας χτίζεται μεθοδικά και θα είναι εφοδιασμένη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αγωγή και το ήθος που προτείνουμε και καλλιεργούμε και που στοχεύει στη δημιουργία πολιτών που μαθαίνουν να συνδυάζουν την κατάκτηση της ατομικής ανεξαρτησίας με την συνειδητοποίηση των καθηκόντων τους απέναντι στην Πατρίδα και τον Λαό μας. Να είναι δηλαδή ελεύθεροι-στρατευμένοι.

Έτσι κάθε Σπίθα μεταβάλλεται σε ζωντανό και δυναμικό οργανισμό, που διεκδικεί το δικαίωμα να συλλογάται ελεύθερα νοιώθοντας κάθε στιγμή να τον βαραίνει η ευθύνη που χαρακτηρίζει κάθε ελεύθερο πολίτη. Αυτά τα ζωντανά και υπεύθυνα κοινωνικά κύτταρα οφείλουν να πρωταγωνιστούν στη λύση των προβλημάτων που αφορούν όλη την κλίμακα της εθνικής μας ζωής από τα τοπικά και ατομικά έως τα εθνικά και συλλογικά.

Μας ρωτούν ακόμα τι θα συμβεί αν το Σύστημα καταρρεύσει και αν στην περίπτωση αυτή θα είμαστε έτοιμοι ως Κίνηση ή ως Κίνημα να προτείνουμε εναλλακτική κυβερνητική λύση. Δεν μπορώ να ξέρω πότε και πώς θα έρθει αυτή η στιγμή. Όμως όποια ώρα κι αν συμβεί, θα έχουμε πετύχει να παρατάξουμε κατ’ αρχήν έναν μεγάλο αριθμό υπεύθυνων πολιτών με πατριωτισμό, μόρφωση, αγωγή και θέληση να προσφέρουν. Δηλαδή το αντίθετο αυτού που συμβαίνει σήμερα και που έχει τη σφραγίδα της διαφθοράς, της αρπαχτής, της ημιμάθειας και κυρίως της αδιαφορίας για την ίδια τη χώρα μας. Το δεύτερο που θα έχουμε πετύχει, είναι το γεγονός ότι θα είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης που να μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη τις τρεις βασικές μας αρχές. Δηλαδή Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Προς το παρόν επιδιώκουμε να αφομοιώνονται μέσα σε κάθε Σπίθα οι βασικές μας αρχές και με βάσει αυτές να προχωρούν σε αναλύσεις, προτάσεις και μεθόδους εργασίας. Πρόκειται για τις Προγραμματικές Αρχές της Διακήρυξής μας, βάσει των οποίων δημιουργούνται οι Σπίθες, όταν και εφ’ όσον διαπιστώσει ο καθένας ότι τον εκφράζουν. Όπως είπα, περιλαμβάνουν όλες τις πτυχές της εθνικής μας ζωής με ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνική μας Ασφάλεια, Ακεραιότητα, Ανάπτυξη και στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Με υψηλό επίπεδο Μόρφωσης και Πολιτισμού. Και προ παντός αυτοδυναμίας, μιας και πιστεύουμε ότι αν και εφ’ όσον αξιοποιηθεί από εμάς τους ίδιους ο φυσικός πλούτος της χώρας, μπορεί να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο ζωής από κάθε άποψη. Βάζουμε τέλος την εξάρτηση της χώρας από τη Δύση και θεωρούμε ότι είμαστε ελεύθεροι να συνάπτουμε κάθε είδους σχέση με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον. Και προτείνουμε, η άμυνα της χώρας να περάσει στα χέρια του Λαού μας με βάση ένα νέο Αμυντικό Δόγμα που θα μας καταστήσει άτρωτους από κάθε εχθρική ενέργεια. Δηλώσαμε ότι θα πάψουμε να αγοράζουμε όπλα από τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα καταστρώσουμε νέο σχέδιο για τους απαραίτητους εξοπλισμούς μας σπάζοντας το έως τώρα μονοπώλιο της υποχρεωτικής αγοράς από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τις χώρες που αναφέραμε.

Όσο για το Πρόγραμμα, αποφασίσαμε το κάθε μέλος του Συμβουλίου μας να αναλάβει ένα τομέα σχηματίζοντας γύρω του μια πλατειά επιτροπή ειδικών, που θα επεξεργαστεί με τρόπο επιστημονικό την κατάρτιση νέων θέσεων για το σύνολο ενός χάρτη Εθνικής Αναγέννησης που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά.

Ενδεικτικά αναφέρω την Επιτροπή για την αλλαγή του Συντάγματος και την αναζήτηση θεσμών που να εξυπηρετούν τη βασική μας θέση για ένα πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας.

Την Επιτροπή για το μέγα θέμα της Παιδείας με βάση το τρίπτυχο Ελληνοκεντρική-Ανθρωπιστική και απολύτως εκσυγχρονισμένη.

Την Επιτροπή για τις Διεθνείς μας Σχέσεις, που ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τη διενέργεια ενός Διεθνούς Συνεδρίου το Φθινόπωρο στην Αθήνα με 2 θέματα: Πρώτον την αντιμετώπιση του καρτέλ των Τραπεζών και των μεθόδων του «Σοκ και Δέος», με τις οποίες επιδιώκεται η πλήρης και διαρκής υποδούλωση των Εθνών-Κρατών στην κυριαρχία των ξένων με όργανο τον εκφοβισμό και την εξαθλίωση των κοινωνιών και Δεύτερον την νεκρανάσταση της πάλαι ποτέ Ευρώπης των Λαών εναντίον της προσπάθειας των Μέρκελ-Σαρκοζί για ένα 4ο οικονομικό Ράιχ. Θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουν οι πλέον αξιόλογοι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης, καθώς και εκείνων που υπήρξαν, είναι είτε πρόκειται να γίνουν θύματα των μεθόδων Μνημονίου-ΔΝΤ-Τρόικα.

Την Επιτροπή για το λεπτό και κρίσιμο θέμα που αφορά το πέρασμα από την κηδεμονία των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη δημιουργία του Νέου Εθνικού Αμυντικού μας Δόγματος, δεδομένου μάλιστα ότι πίσω και από τα τρία εχθρικά Μέτωπα που μας απειλούν με τον α ή τον β τρόπο δηλαδή την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία, βρίσκονται και μηχανορραφούν εναντίον μας οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η Αμερική που προμήθευσε στην Τουρκία την περίφημη γέφυρα για την εισβολή των Τουρκικών τανκς πάνω από τον Έβρο και που υπάρχει ακόμα στην τουρκική πλευρά, έτοιμη να ζεύξει τις δύο όχθες του ποταμού.

Ότι είναι το ΝΑΤΟ που το 2006 μας ανάγκασε να δεχτούμε να παραδώσουμε το ανατολικό Αιγαίο στον Τουρκικό εναέριο έλεγχο και τώρα τον Γιώργο Παπανδρέου να παραδίδει αυτός ατομικά χωρίς να ενημερώσει την Κυβέρνηση και τη Βουλή ολόκληρο τον εθνικό εναέριο χώρο στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, χώρο απαραίτητο προκειμένου να κάνει ασκήσεις προσομοίωσης για έναν ενδεχόμενο βομβαρδισμό της Τεχεράνης, που ως φαίνεται, εξακολουθεί να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του προσεχούς πολέμου που προετοιμάζει η Αμερική.

Τέλος είναι ασφαλώς οι ΗΠΑ πίσω από την απαγόρευση προς τις ελληνικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των ελληνικών θαλασσών, με την Τουρκία να καραδοκεί φανερά να θέσει υπό τον έλεγχό της το Καστελλόριζο, γεγονός που γεννά μεγάλες υποψίες ότι είναι οι ΗΠΑ και η Τουρκία που εμποδίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση να υπερασπίσει με τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Φυσικά οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι δεν εξαντλούνται στα θέματα που έθιξα. Εμείς οφείλουμε να συνδέουμε την ενεργητικά εχθρική στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εναντίον της χώρας μας με την γενικότερη πολιτική τους στο χώρο των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής που επιδιώκει με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης να δημιουργήσει κράτη-μαριονέτες όπως το Κόσσοβο, ώστε να εξασφαλίσει για τον μεν Στρατό πλήρη ελευθερία κινήσεων, για δε τα οικονομικά Μεγαθήρια την απόλυτη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου.

Μια τέτοια δόση πήραμε με την απόφαση της Τρόικα-Κυβέρνησης για το πρόσφατο ξεπούλημα της Κρατικής Περιουσίας με τα 50 δισ. Δηλαδή μισοτιμής. Και ακολούθησε το ξεπούλημα 589 νησιών μας με πρόταση-απόφαση του ΙΣΤΑΜΕ που ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου. Και ας μην ξεχνάμε ότι πλην του υποθαλάσσιου μας πλούτου, από τη δεκαετία του ΄40 ακόμα, ο καθηγητής Μπάτσης με το μνημειώδες έργο του «Ο ορυκτός πλούτος της χώρας» αποκάλυψε ότι η ελληνική γη κρύβει αμύθητους θησαυρούς. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μεν βιβλίο του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ο δε Μπάτσης εκτελέστηκε στα 1953 δίπλα στον Μπελογιάννη.

Κι όλα αυτά τα λέω και τα ξαναλέω, μήπως ο ελληνικός λαός ξυπνήσει για να δει πόσο πλούσια και αυτάρκης είναι η χώρα του εγκαταλείποντας την ψυχολογία του φτωχοπρόδρομου με την οποία τον έχουν ζαλίσει οι κάθε είδους εξουσιαστές μας.

Στο οικονομικό πρόγραμμά μας θα προτείνουμε ένα πλήρες σχέδιο για την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με τη μέθοδο κοινοπραξιών είτε μικτών εταιριών με ξένες χώρες, μέσα από το οποίο θα εξασφαλίζεται η απόλυτη κυριαρχία πάνω σ’ αυτόν τον πλούτο, καθώς και ένα μερίδιο που να ανταποκρίνεται πλήρως στα οικονομικά μας και άλλα συμφέροντα.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν και τα μικρότερα νησιά μας, για να αποτελέσουν πηγές εθνικού πλούτου αλλά και τουριστικής εκμετάλλευσης μεγάλης αξίας και διεθνούς προβολής.

Σταματώ εδώ την έκθεσή μου για την σύσταση των Επιστημονικών Επιτροπών που θα αναλάβουν την εκπόνηση του τελικού προγράμματος προσθέτοντας μόνο ότι όπως είπα, παρόμοιες επιτροπές γίνονται για όλους τους κλάδους με ευθύνη των Συμβούλων μας.

Εκείνο όμως που θα ήθελα να προσθέσω -ίσως το πιο σημαντικό- είναι ότι οι προτάσεις των Επιτροπών θα υποβάλλονται σταδιακά σε όλες τις Σπίθες της χώρας. Είναι απόλυτη ανάγκη το κάθε απλό μέλος να μελετήσει συστηματικά και σοβαρά όλα τα θέματα που αφορούν το σύνολο του Προγράμματος και στη συνέχεια η κάθε Σπίθα να εφοδιάζει με τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τις Επιτροπές που θα είναι διατεθειμένες να πλουτίσουν, ακόμα και να αναθεωρήσουν ορισμένες απόψεις, ούτως ώστε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης να είναι το αποτέλεσμα όχι μόνο των ειδικών αλλά και της ουσιαστικής συμμετοχής της βάσης του Λαού, γεγονός πρωτόγνωρο αν δεν κάνω λάθος, μέσα στην Ιστορία των Εθνών.

Η Σπίθα γεννήθηκε για ένα και μόνο σκοπό: Να σώσει την Πατρίδα και γι’ αυτό ο χαρακτήρας της στράτευσης και του αγώνα μας είναι καθαρά πατριωτικός. Θα ρωτήσει κανείς, από τι και από ποιους απειλείται η Πατρίδα μας. Η απάντηση είναι ότι οι απειλές προέρχονται τόσο από έξω όσο και από μέσα από τη χώρα μας. Όμως έχουν όλες ένα κοινό παρονομαστή, ότι όλες δημιουργούνται και υποστηρίζονται από διεθνείς δυνάμεις. Αυτές τις ίδιες που στα τελευταία χρόνια έχουν βυθίσει πολλούς λαούς σε μεγάλη δυστυχία και που σήμερα πολλούς άλλους τους οδηγούν σε απόγνωση. Όπως συμβαίνει και με τον δικό μας Λαό.

Περιττό νομίζω είναι να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που διαλύσανε από τα θεμέλιά της μια χώρα όπως το Ιράκ και ποιοι σφαγιάσανε Λιβανέζους και Παλαιστίνιους βομβαρδίζοντας τα σπίτια τους, ενώ εξακολουθούν να τους κρατούν αποκλεισμένους χωρίς τροφή και φάρμακα.

Όσο για μας, αποτελούμε επίλεκτο στόχο μιας πρωτοφανούς καταστρεπτικής εισβολής σε διεθνές επίπεδο με όπλο το χρήμα δηλαδή το οικονομικό σύστημα που είναι απόλυτα εξαρτημένο από Μεγάλες Τράπεζες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται δυο-τρεις μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Υπάρχουν πολλά σενάρια για τους τελικούς στόχους αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας. Εμείς θα αρκεστούμε μόνο σ’ αυτά που βλέπουμε και υφιστάμεθα. Κι αυτό που διαπιστώνουμε στην πράξη είναι ότι με όπλο την εξαθλίωση των εργαζομένων οδηγούν βήμα με βήμα στη διάλυση Κοινωνιών και Εθνών και Κρατών, με στόχο να εξαγοράσουν τον όποιο πλούτο μας μισοτιμής, να γίνουν οι δανειστές μας αφεντικά στη χώρα μας κι εμείς να μετατραπούμε σε λαό υπηρετών εξαρτημένων από τα καπρίτσια του κάθε αφεντικού μας.

Προχτές πιστεύοντας ότι μας έχουνε ζαλίσει και διαλύσει, βγάλανε τη μάσκα και μας το είπαν καθαρά: Για να ζήσετε, θα πρέπει να πουληθείτε. Και πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να πουλήσετε και μάλιστα φτηνά, ο,τιδήποτε έχει αξία: Κτίρια, νησιά, ακόμα και αρχαία Μνημεία. Μας είπαν μάλιστα ότι την Ακρόπολη την εκτιμούν σε 100 δισ. Ευρώ, ενώ παράλληλα με τα δάνεια και τους τόκους και με τα κόλπα που αυτοί ξέρουν καλά, μας οδηγούν στο δίλημμα « Η ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ή πεθαίνετε και χάνεστε». Θέλετε να σωθείτε, τότε πρέπει να πουληθείτε εσείς και η χώρα σας.

Το φοβερότερο για μένα σήμερα είναι η απάθεια ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων, που ως φαίνεται έχουν χάσει τα πατριωτικά τους αντανακλαστικά. Επομένως οι Σπίθες θα πρέπει να ρίξουν το κύριο βάρος τους στο σημείο αυτό. Δηλαδή να στραφούν στο ξεπούλημα της χώρας και στον κίνδυνο μιας μελλοντικής εκστρατείας όλων αυτών που μας απειλούν με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης για τον κατακερματισμό της χώρας. Πρέπει το μήνυμά μας να κατορθώσει να συγκλονίσει και να επιστρατεύσει όσο γίνεται περισσότερους Έλληνες, ώστε το συντομότερο να περάσουμε από τη μορφή της Κίνησης στην ποιότητα του Κινήματος με στόχο την κατάκτηση της Εξουσίας. Όμως μιας Εξουσίας νέας Μορφής και περιεχομένου, σύμφωνου με τις Αρχές και τα Πιστεύω μας που είναι ήδη αντικείμενο συζητήσεων μέσα σε κάθε Επιτροπή.

Άλλωστε ο κύριος στόχος αυτής της νέας μορφής οικοδόμησης ενός πολιτικού οργανισμού – Κινήματος από τη βάση του Λαού, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας λαϊκής βάσης ενημερωμένης και υπεύθυνης δυνατής και άξιας να δημιουργήσει και να στηρίξει μια εντελώς νέας μορφής κυβερνητική πολιτική με στόχο τη ριζοσπαστική αναγέννηση της χώρας μέσα στην οποία η ουσιαστική εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια όλου του Λαού και όχι όπως γίνεται ως σήμερα σε μικρούς κύκλους εκπροσώπων κάθε είδους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η πραγματική σοφία, ακεραιότητα, υπευθυνότητα αλλά και η φαντασία, η τόλμη και η αποφασιστικότητα βρίσκονται μέσα στο Λαό. Έτσι όμως όπως είναι διάχυτη, τελικά καταστρέφεται. Χάνεται. Γι’ αυτό κι εμείς με τις Επιτροπές των Ανεξάρτητων Πολιτών δεν επιδιώκουμε τίποτε άλλο παρά να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε συλλογικά. Στην αρχή μέσα σε κάθε Επιτροπή και στη συνέχεια σε σύνολο Επιτροπών, έως ότου όλες μαζί συνενωθούν σε ένα ενιαίο Κίνημα. Που σε αντίθεση με όλα τα άλλα θα είναι αυτό το Σώμα αλλά και η Κεφαλή. Δεν θα είναι κάποιοι Σωτήρες, Ηγέτες, Αρχηγοί και οι παρατρεχάμενοί τους που θα το εκπροσωπούν αλλά το ίδιο το Κίνημα θα εκπροσωπεί τον εαυτό του.

Τελικός σκοπός μας θα πρέπει να είναι η ανάδειξη της Κίνησης-Κινήματος στην πιο υπεύθυνη και ικανή πατριωτική δύναμη της χώρας με δύο βασικούς στόχους, την αμυντική μας θωράκιση και την κοινωνική μας αναγέννηση σε όλους τους τομείς, ώστε σύντομα η Ελλάδα να κατακτήσει το σεβασμό και τον θαυμασμό που της αξίζει από εχθρούς και φίλους.

Νομίζω ότι σε λίγο θα είμαστε σε θέση να σκεφτούμε πώς θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη απαραίτητη οργανωτική μας δομή, ώστε σιγά-σιγά το Κίνημά μας να αποκτήσει μια ενιαία μορφή.

Η πρότασή μου είναι να σχηματιστεί κατ’ αρχήν ένα είδος Προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής από τους εκπροσώπους της κάθε Σπίθας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, που θα αφορούν την λειτουργικότητά της, τις ευθύνες και τα δικαιώματά της. Γιατί θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε θυσία την πυραμιδική δομή που χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα τα διάφορα κόμματα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Όμως προς το παρόν η συνύπαρξη των εκπροσώπων όλων των Σπιθών εξασφαλίζει στο κάθε μέλος την δυνατότητα διαρκούς ελέγχου. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσουμε σε μια ακόμα δημιουργία μιας ανεξέλεγκτης κομματικής εξουσίας που κατά τη γνώμη μου σημαίνει το θάνατο της Δημοκρατίας. Και ειδικά της Άμεσης Δημοκρατίας.

Χρειάζεται γι’ αυτό από όλους συμμετοχή σε έναν μεγάλο δημόσιο προβληματισμό. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κι εδώ κάτι εντελώς καινούριο. Διαφορετικά θα είναι καλλίτερα να πάμε στα σπίτια μας.

Ως προς τον δικό μου ρόλο πρέπει να ομολογήσω ότι η στιγμή που θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, θα αποτελέσει για μένα τη δικαίωση όλης μου της ζωής. Ώστε είναι περιττό να πω πόσο μεγάλη θα είναι η ευτυχία που θα νοιώσω.

Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή που θα δω να πραγματοποιείται το μεγάλο μου όνειρο και για να παραμείνω ως το τέλος πιστός στον εαυτό μου, θα πρέπει να αυτοανακηρυχθώ ως ο Πρώτος Ανεξάρτητος Πολίτης απέναντι στη νέα Εξουσία.

Back To Top