skip to Main Content

Η γυναίκα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , ένα αφιέρωμα στην γυναίκα, μ’ ένα μπουκέτο με 15 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση ανδρών Ποιητών.

Μέσα από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη αναδύεται η  πολυπρόσωπη μορφή της γυναίκας, ως μάνας, αγαπημένης, συζύγου, κόρης, κοριτσιού, ερωμένης, συντρόφισσας, αγωνίστριας, ηρωίδας… Τα τραγούδια του είναι ένα ύμνος στην ζωή, στον αγώνα για τη ζωή. …γιατί η ζωή μας ξεκινά από μια γυναίκα.

Δείτε Περισσότερα

Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη

Το πιστοποιημένο -ως eTwinning σχολείο- 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων ανακοίνωσε την έναρξη ενός συναρπαστικού ταξιδιού σε συνεργασία με δίκτυο νηπιαγωγείων της πόλης των Χανίων. Πρόκειται για μια υποδειγματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη”, που είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη, δοσμένο μέσα από τα μάτια των μαθητών!

Δείτε Περισσότερα

Μνημόσυνο για τα θύματα του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν στους Λάκκους Χανίων

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Λακκιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ναζί και πέθαναν στο Γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε στην επέτειο των 80 χρόνων από την σύλληψή τους, στο ιστορικό χωριό των Λάκκων του Δήμου Πλατανιά,…

Δείτε Περισσότερα

mikisguide.gr 2023 –> 2024

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ήσασταν μαζί μας αυτή τη χρονιά και ευχόμαστε σε όλους ένα δημιουργικό κι ελπιδοφόρο 2024, στο οποίο θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ορισμένες από τις ωραιότερες στιγμές του ελληνικού πολιτισμού.

Δείτε Περισσότερα

Οι ευχές μας: στην ανατολή του νέου έτους 2024, η ελπίδα να χαμογελά σ’ όλο το κόσμο!

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, ευχόμαστε το 2024, να φέρει: την ειρήνη και μια νέα ελπίδα σ’ όλο τον κόσμο. Σε σας, στον καθένα και τη καθεμιά σας, υγεία κι ευτυχία. Στη νέα χρονιά να γίνει μια νέα αρχή στη ζωή σας, δημιουργική κι αγωνιστική!

Δείτε Περισσότερα

Απόδοση τιμής στο Μίκη Θεοδωράκη από τον Πρέσβη της Κούβας Άραμις Φουέντε Ερνάντες

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας, κ. Άραμις Φουέντε Ερνάντες (Aramis Fuente Hernández), συνοδευόμενος από τον συνεργάτη της Πρεσβείας στην Κρήτη κ. Μανώλη Βριθιά, επισκέφθηκαν  σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι 20 Δεκεμβρίου 2022 το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά. Τους…

Δείτε Περισσότερα

«Μίκης Θεοδωράκης: Τραγουδώντας τη Γη»

Συναυλία και ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από τις 6.30μμ έως 8.30μμ. Η Τατιάνα Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει ομιλία και συναυλία με θέμα τη Γη & την Ελληνική Φύση στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Δείτε Περισσότερα

Τα τραγούδια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 & ο Μίκης Θεοδωράκης

Την περίοδο των γεγονότων του Πολυτεχνείου 14-17 Νοέμβρη 1973 ο Μίκης Θεοδωράκης βρισκόταν στην Αμερική. Έκανε τον δικό του αντιδικτατορικό αγώνα με τα τραγούδια του, περιοδεύοντας σ’ όλο τον κόσμο. Αν και στο εξωτερικό, ωσεί παρών, πρωταγωνίστησε και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου με τα τραγούδια του.

Δείτε Περισσότερα

«Ημερολόγιο μιας Εβδομάδας»: Ο Γιάννης Ρίτσος περιγράφει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Μνήμη Γιάννη Ρίτσου. Σήμερα στην επέτειο από την εκδημία του Γιάννη Ρίτσου (έφυγε από τη ζωή 11-11-1990) και κοντά στην επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου δημοσιεύομε το ποίημά του «Ημερολόγιο μιας Εβδομάδας», για τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγραψε ο αγαπημένος μας ποιητής εκείνες τις μέρες.

Δείτε Περισσότερα

Τρεις ταινίες με «Θεοδωράκη» στο 11ο Chania Film Festival

Τις τρεις τελευταίες μέρες του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα παρουσιαστούν τρεις ταινίες με θέματα «Θεοδωράκη». Οι δύο βασίζονται στα έργα του Μίκη Θεοδωράκης «Μαουτχάουζεν» και «Ένας Όμηρος» και η τρίτη είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Θεοδωράκη, αδερφό του Μίκη. Σας προσκαλούμε να τις παρακολουθήσετε.

Δείτε Περισσότερα

Holst-Warhaft Gail: “Μikis Τheodorakis, his music and politics”

Η Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μikis Τheodorakis, his music and politics» της Gail Holst-Warhaft την 27η Σεπτεμβρίου 2023 στη  Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη – Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης στην Αθήνα

Δείτε Περισσότερα
Back To Top