skip to Main Content

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ Εφημερίδα Real News, Κυριακή, 19.1.2012

 

1. Κύριε Θεοδωράκη σας φοβίζει μία χρεοκοπία της χώρας; Η κυβέρνηση την επικαλείται για να λάβει και νέα μέτρα …
Μ.Θ. Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική και πολιτιστική. Κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα μόνο βήμα πριν από την οριστική καταστροφή της.

2. Τι σημασία κατά τη γνώμη σας έχει αν θα είμαστε εντός ή εκτός του ευρώ ;
Μ.Θ. Όταν έχουμε παραδώσει μόνοι μας την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, με αποτέλεσμα η ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας να γίνεται από τους ξένους, ποια σημασία μπορεί να έχει η γνώμη κάποιου πολίτη; Μοναδική επιδίωξη του Λαού θα πρέπει να είναι το να αποκτήσει την ανεξαρτησία του από τους ξένους, ώστε να μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος αυτό που τον συμφέρει. Αυτή τη στιγμή άλλοι αποφασίζουν για μας.

3. Τον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του πώς την κρίνετε;
Μ.Θ. Το Σύστημα Εξουσίας που υποτίθεται ότι μας κυβερνά, είναι ένας συρμός που τόσο η ατμομηχανή όσο και τα βαγόνια του προχωρούν επάνω στις ράγες του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Ο κ. Παπαδήμος, όπως και ο προκάτοχός του κ. Παπανδρέου και μαζί τους όλος ο συρμός της Εξουσίας, πηγαίνουν προς τα εκεί που οδηγούν οι ράγες που έχουν τοποθετήσει οι ξένοι, δηλαδή προς την κατεύθυνση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

4. Οι δανειστές ζητούν δέσμευση από την παρούσα κυβέρνηση για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου έως το 2015. Πιστεύετε πως απαιτούνται προηγουμένως εκλογές;

Μ.Θ. Σύμφωνα με την εικόνα που σας περιέγραψα, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εκλογές είναι να αλλάξουν τον μηχανοδηγό και τη θέση των κομμάτων στα βαγόνια που ακολουθούν. Στην περίπτωσή μας μπορεί το μπλε βαγόνι να μπει πριν από το πράσινο. Και τι έγινε;

5. Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ . Οι διάδοχοί του μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση για το κόμμα τους;
Μ.Θ. Βεβαίως, εάν και εφ’ όσον προσπαθήσουν και πετύχουν να ξηλώσουν τις «ράγες» της ντροπής.

6. Ο Αντώνης Σαμαράς, αν εκλεγεί, πώς εκτιμάτε ότι θα πορευτεί;
Μ.Θ. Εάν γίνει μηχανοδηγός αυτού του θλιβερού τραίνου, θα βλέπει κι αυτός όπως και οι προκάτοχοί του τα δέντρα να περνούν.

7. Οι δανειστές τι εκτιμάτε ότι επιδιώκουν με την παρουσία τους στην Ελλάδα;
Μ.Θ. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο και δεν είναι δυνατόν να το εκθέσω εμπεριστατωμένα απαντώντας στην ερώτηση μιας συνέντευξης. Έχει βασικά σχέση με το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και το χρηματοπιστωτικό σύστημα που την κατευθύνει. Όπως έχει ήδη γίνει και σε άλλα κράτη (λ.χ. Αργεντινή) η βασική του επιδίωξη είναι να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό της χώρας με την εξαθλίωση των εργαζομένων, την κατάλυση των εθνικών-ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων δηλ. την εξάλειψη της μνήμης του Λαού και γενικά τον υποβιβασμό μας σε προτεκτοράτο με όλες τις ηθικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Στην περίπτωσή μας έχουν προχωρήσει περισσότερο, γιατί με το Μνημόνιο που υπέγραψε μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου (και που επομένως είναι άκυρο αφού τόσο το Ελληνικό όσο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο επιβάλλουν την ψήφισή του από τη Βουλή και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία) έχει δοθεί το δικαίωμα στους δανειστές μας να πουλήσουν προς όφελός τους τον εθνικό μας πλούτο. Δημόσια περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, οδικές αρτηρίες, τον ήλιο, το νερό, ακόμα και τα ιστορικά μας μνημεία!

8. Ανησυχείτε ότι η κρίση μπορεί να επηρεάσει την πορεία των εθνικών μας θεμάτων; Τι σας φοβίζει;
Μ.Θ. Με ένα Λαό εξαθλιωμένο και με μια πολιτική εκπροσώπηση που έχει εξελιχθεί σε όργανο των ξένων, με ποιο τρόπο θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας εδάφη από τις προκλητικές βλέψεις των γειτόνων μας και πώς θα επιβάλουμε το δικαίωμα του καθορισμού της δικής μας ΑΟΖ;

9. Γιατί κατά τη γνώμη σας δεν καθορίζεται η ΑΟΖ στο Αιγαίο;
Μ.Θ. Γιατί βασικά δεν το θέλουν οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ, που τους υποστηρίζουν. Και φυσικά γιατί δεν έχουμε δική μας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, όπως δεν έχουμε και δική μας αμυντική πολιτική.

10.  Αλήθεια, η υπάρχουσα πολιτική τάξη μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα και με τα «φτιασιδώματα» που θα επιχειρηθούν;
Μ.Θ. Το Σύστημα Εξουσίας -αυτό ασφαλώς εννοείται- έχει σαπίσει. Είναι ένα απόστημα που δηλητηριάζει το σώμα του Έθνους. Το γεγονός αυτό έχει γίνει πια αντιληπτό από την μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας. Ήδη δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. και ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι το ΠΑΣΟΚ. Έτσι το άθροισμα των τριών κομμάτων της Κυβέρνησης Παπαδήμου φαίνεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 30% και 35% του εκλογικού σώματος. Άρα είναι μειοψηφία και κακώς κατέχουν την Κυβερνητική Εξουσία οχυρωμένοι πίσω από την πονηρή αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, που αφήρεσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή σε παρόμοια περίπτωση. Φανταστείτε πόσο τραγικό για τον Λαό μας είναι το γεγονός ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα και που κρίνουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες, τα παίρνει μια Κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως άλλωστε γινόταν και λίγο πριν με την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Δηλαδή όχι μόνο χωρίς την θέληση αλλά και εναντίον της θέλησης του Ελληνικού Λαού!

11. Πάντως κανένας πολιτικός δεν μπήκε φυλακή. Δεν πρέπει κάποιοι να πληρώσουν και πώς;
Μ.Θ. Πώς είναι δυνατό ένα σάπιο σύστημα να τιμωρεί τον εαυτό του, δηλαδή τους κλέφτες της δημόσιας περιουσίας;

12. Εκτιμάτε ότι οι αγανακτισμένοι θα επιστρέψουν; Ή το κίνημα διαμαρτυρίας πρέπει να λάβει περισσότερο οργανωμένη και πολιτική μορφή;
Μ.Θ. Για το κίνημα των αγανακτισμένων δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα. Εμείς της «Σπίθας» που προηγηθήκαμε, δεν είμαστε απλά αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Γι’ αυτό και δεν θα μπορέσουν να μας διαλύσουν, όσα ΜΑΤ και κουκουλοφόρους κι αν επιστρατεύσουν εναντίον μας. Τώρα δημιουργείται ένα νέο Κίνημα διαμαρτυρίας με δύο βασικά συνθήματα, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και με στόχο να ενώσει την μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μοναδικό όπλο και την μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα μας.

13. Πιστεύετε ότι ενωμένα τα κόμματα της αριστεράς θα ήταν λύση στις προσεχείς εκλογές;
Μ.Θ. Δεν υπάρχει λύση μέσα από το υπάρχον Σύστημα Εξουσίας. Κι αν περάσει κανείς από το δεύτερο στο πρώτο βαγόνι ή από το τέταρτο στο τρίτο, πάλι θα ακολουθήσει αναγκαστικά το δρόμο στον οποίο οδηγούν οι ράγες. Έτσι η μοναδική λύση είναι να ξηλώσουμε τις ράγες δηλαδή την ξένη εξάρτηση.

14. Το ΚΚΕ κατά διαστήματα σας κατηγορεί ότι με τη ΣΠΙΘΑ και τις υπόλοιπες κινήσεις σας εκτονώνεται το λαϊκό κίνημα . Τι απαντάτε;

Μ.Θ. Αυτό δεν το γνωρίζω. Εκείνο που βλέπω είναι ότι συμφωνούμε στο πεδίο των δράσεων κατά του Μνημονίου, της Τρόικα, της Κυβέρνησης και του Μεγάλου Κεφαλαίου. Ουσιαστικά συμπορευόμεθα.

15. Στις εκλογές τι θα πράξετε; Η κίνησή σας θα κατέβει; 

Μ.Θ. Θα έχετε ήδη καταλάβει ότι δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε δια των εκλογών μια οποιαδήποτε θέση στο συρμό. Ούτε ακόμα και τη θέση του μηχανοδηγού. Εκτός πια κι αν μας δινόταν η ευκαιρία να ξηλώσουμε τελείως τις ράγες και να τις τοποθετήσουμε από την αρχή, προς την κατεύθυνση που επιβάλλει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.
Σε συνθήκες προτεκτοράτου ο Λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος, γιατί ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος και όπως ξέρουμε την ευθύνη για τις αποφάσεις της διακυβέρνησης της χώρας τις έχουν οι ξένοι. Σε συνθήκες λοιπόν προτεκτοράτου ένας λαός που θέλει να είναι ελεύθερος, τοποθετείται απέναντι στο Σύστημα και απέναντι στους ξένους και κάνει Αντίσταση.
Αυτό επιδιώκουμε κι εμείς να κάνουμε με τη δημιουργία του Μετώπου της ΕΛληνικής ΛΑϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.).

Back To Top