skip to Main Content
Το σχέδιο «Αθηνά» βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλία του κ. Μίκη Θεοδωράκη σε φοιτητές των ΤΕΙ…

«Μας θέλουν ένα λαό γονατισμένο, υπάκουο, αμόρφωτο και υποταγμένο, χωρίς αντιστάσεις, εθνική συνείδηση και πατριωτισμό», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του σε φοιτητές των ΤΕΙ, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά».

«Το σχέδιο «Αθηνά» δεν ήταν ένα ακόμα λάθος αλλά ένα ακόμα καλά μεθοδευμένο βήμα με στόχο την υποβίβαση της παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής του «Σοκ και Δέος», που στοχεύει στον εξοντωτικό υποβιβασμό της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα μέσα και σε όλη την έκταση: Συνολικής, ατομικής, εργασιακής, βιολογικής, μορφωτικής.

Έχουν δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι να σφετεριστούν τον εθνικό μας πλούτο και ο δεύτερος να μας μεταβάλουν σε φτηνούς και υπάκουους υπηρέτες. Μας πάνε δηλαδή αιώνες πίσω, στην αρχή της αποικιοκρατίας. Άλλωστε από τα 1950 έως σήμερα η χώρα μας ζούσε σε συνθήκες ουσιαστικού αμερικανικού προτεκτοράτου με τη συνεργασία των ντόπιων παραγόντων, δυνάμεων και μηχανισμών εξουσίας.

Σήμερα οι ίδιες δυνάμεις, ανανεωμένες και εμπλουτισμένες με δήθεν προοδευτικά στοιχεία, συνεργάζονται δουλικά με τους ξένους, για να περάσει ο λαός και η χώρα μας από το στάδιο του προτεκτοράτου στην κατάσταση μιας σύγχρονης αποικίας.

Και λέω «σύγχρονης», γιατί ενώ τους μαύρους ιθαγενείς τους ξεγελούσαν με καθρεφτάκια και άλλα χρωματιστά μπιμπελό, οι σημερινοί διεθνείς κυρίαρχοι και τα ντόπια όργανά τους από τη μια μεριά εξαθλιώνουν και προσβάλλουν τους σημερινούς υπηκόους τους, από την άλλη όμως τους παραμυθιάζουν με κοινοβουλευτικά θεάματα και εκλογικά πυροτεχνήματα, δηλαδή εκσυγχρονισμένους ιστούς αράχνης, μέσα στους οποίους έχουν πέσει σήμερα όλα τα κόμματα της Βουλής, ακόμα και κείνα της ιστορικής αριστεράς, για να μείνει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λαός μας ακέφαλος.

Τη δική μου την άποψη, δηλαδή του Κ.Α.Π., την γνωρίζετε. Έστω και σ’ αυτή την έσχατη ώρα υπάρχει σωτηρία, φτάνει εσείς οι σπουδαστές μαζί με τους γονιούς σας, μαζί με όλο τον λαό, να προσπαθήσετε να πάρετε την υπόθεση της Πατρίδας μας στα χέρια σας.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 που δημιουργήσαμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), προσπαθήσαμε να διαφωτίσουμε τον λαό μ’ αυτές τις αλήθειες. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Καθημερινά γέμιζαν τις πλατείες αγανακτισμένοι πολίτες. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, 500.000 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές, πανικόβλητοι επιχείρησαν ακόμα και να μας σκοτώσουν. Τι μας έλειπε τότε; Ο σπινθήρας των ενωμένων αντιμνημονιακών δυνάμεων, για να ανάψει η μεγάλη καθαρτήρια πυρκαγιά, που θα οδηγούσε στο δρόμο της απελευθέρωσης. Ο Λαός ήταν έτοιμος. Ήταν εκεί μπροστά μας. Και τότε οι εξουσιαστές έβαλαν μπροστά το Μεγάλο Κόλπο. Τις εκλογές. Δηλαδή το δίχτυ της αράχνης. Οι μόνοι που μείναμε απ’ έξω είμαστε εμείς του Κ.Α.Π. Γιατί δεν πιστεύουμε στο Σύστημα. Γιατί είμαστε έξω και ενάντια στο Σύστημα. Και γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον Λαό. Τον αγανακτισμένο αλλά και διαφωτισμένο και αποφασισμένο και καλά οργανωμένο Λαό.

Κάθε άλλη προσπάθεια, κίνηση, διαπραγμάτευση είναι γιατροσόφια. Αυτοί που βρίσκονται σήμερα απέναντί σας δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο παρά την οργανωμένη δύναμη του Λαού.

Εσείς θα αποφασίσετε αν μας έχουν ήδη οδηγήσει στο σημείο εκείνο, που θα μας κάνει να σκεφτούμε, να αφομοιώσουμε και να πούμε “Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ”».

Από τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 18/02/2013

Back To Top