skip to Main Content

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» – Ημερολόγιο συναυλιών 2023

 

Φθινόπωρο 2023

Οκτώβρης

 

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Κηποθέατρο Παπάγου

Λαϊκή συναυλία

Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Παναγιώτης Πετράκης, Άγγελος Θεοδωράκης


Σεπτέμβρης

 

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Αγία Νάπα Κύπρος

Λαϊκή συναυλία

Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτης Πετράκης, Άγγελος Θεοδωράκης


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Σέρρες Serexpo

Λαϊκή συναυλία

Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας, Λένα Αλκαίου, Άγγελος Θεοδωράκης


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Αθήνα, Faliro Summer Theater

Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Άγγελος Θεοδωράκης

και ο Γρηγόρης Βαλτινός


Συναυλία «Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη»,

το Σάββατο 16 Σεπτέμβριου 2023, ώρα 20:00, στο Άλσος Περιστερίου,

με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» – «Λιποτάκτες», με ερμηνευτές Γεράσιμο Ανδρεάτο,Άγγελο Θεοδωράκη, Λουκία Βαλάση και Κώστα Σκόνδρα. Είσοδος Ελεύθερη!

Το πρόγραμμα της συναυλίας με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» – Λιποτάκτες είναι αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

«Λιποτάκτες»: Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου, Κιθάρα: Νίκος Γκιόλιας, Πνευστά: Ξενοφών Συμβουλίδης, Μπάσο: Θοδωρής Κουέλης, Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης και Υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Δήμος Περιστερίου θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο «28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο», τον Δήμαρχο Περιστερίου – σύμβολο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Αθήνα Φεστιβάλ Κολωνού

Λαϊκή συναυλία

Κώστας Μακεδόνας, Παναγιώτης Πετράκης, Άγγελος Θεοδωράκης


ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 , ΩΡΑ: 9.00 μ.μ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ <<ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ>>

​Λαϊκή συναυλία – Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη

Μια ορχήστρα με μεγάλο όνομα και καταξιωμένους ερμηνευτές ανεβαίνουν στη σκηνή του Θέατρου Αττικού Άλσους για μία μουσική πανδαισία με τα σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη!

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Βασίλη Λέκκα, τον Δημήτρη Μπάση , την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Άγγελο Θεοδωράκη με όπλα τις μοναδικές φωνές των ερμηνευτών και τους εξαιρετικούς μουσικούς – γνώστες του έργου του Θεοδωράκη θα ταξιδέψει το κοινό στον υπέροχο κόσμο της μουσικής του.

Τραγούδια μέσα από τα οποία ο ελληνικός λαός έμαθε να εκφράζει τη χαρά και τη λύπη του, την απογοήτευση και το θυμό του αλλά και την εθνική του περηφάνια, την αγάπη του για τη ζωή, τον έρωτα, το χορό και το τραγούδι.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με το Βασίλη Λέκκα, το Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Άγγελο Θεοδωράκη θα πραγματοποιήσει μια μοναδική παράσταση.

Σάββατο 2 Σεπτέμβριου, ώρα : 9.00 μ.μ

​ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


1η Σεπτεμβρίου “Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού”

Από το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Λιποτάκτες:

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο

Μέσα από εξαίσιες μελωδίες και συμβολισμούς επίκαιρους, επεξεργαστήκαμε ένα πρόγραμμα αφιέρωμα, πάνω στην ιδιοπροσωπία του ύφους και των δύο δημιουργών.

Της εκφραστικής τους μουσικής πλατφόρμας που λειτουργεί ως ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο, με ταύτιση της Τέχνης με τη ζωή, τον στοχασμό, το όραμα, τη θύμηση, αλλά και την υπέρβαση του ποιητικού λόγου που εμπνέει και αφουγκράζεται τη σιωπή του κόσμου και την αλήθεια.

Ένα πρόγραμμα με τον Παναγιώτη Πετράκη, την Υακίνθη Λάγιου, τον Άγγελο Θεοδωράκη και τέσσερεις μουσικούς της Ανεξάρτητης Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια των δύο συνθετών. Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια τους, λαϊκά, αλλά και λυρικές, εξαίσιες μελωδίες.

Το σύνολο Λιποτάκτες αποτελούν ο Παναγιώτης Πετράκης (τραγούδι) ο Άγγελος Θεοδωράκης εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη (τραγούδι), η Υακίνθη Λάγιου (τραγούδι) και οι μουσικοί Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Νίκος Γκιόλιας (κιθάρα), Θεόδωρος Κουέλης (μπάσο) και Στέφανος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης (κρουστά). Ηχοληψία Μιχάλης Αλεξάκης


Καλοκαίρι 2023

Αύγουστος

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 συναυλία στη παραλία Βραχατίου στις 9:00μ.μ με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Λιποτάκτες

Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη

Κοίτα με στα μάτια

Μια διαφορετική ανάγνωση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Από το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» Λιποτάκτες με ερμηνευτές τον Παναγιώτη Πετράκη, Άγγελο Θεοδωράκη και Χρυσηίδα.

Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όμως είναι εξίσου αλήθεια ότι εντός αυτής της δύσκολης διαλεκτικής μέλους και λόγου και η ποίηση «υπηρετεί» τη μουσική του. Πράγμα απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ’ ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ποιητικά έργα που δεν μπορούμε πια να τα διαβάσουμε δίχως να αναδυθεί αβίαστα εντός μας και να κυλήσει γρήγορα από το νου στα χείλη η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έτσι που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης και αυτογνωσίας.

Ρίτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Καρυωτάκης, Γκάτσος, Γ. Θεοδωράκης, Ρ. Χατζιδάκι, Τριπολίτης, Κατσαρός, Καβάφης, Σολωμός, Σικελιανός, Καμπανέλλης, Καρατζάς, Λόρκα, Νερούδα…

Όμως, μιλώντας για όλα αυτά, συχνά λησμονούμε πως στο θεοδωρακικό μουσικό σύμπαν υπάρχουν σπουδαία έργα σε ποίηση του ίδιου του δημιουργού. Και μάλιστα, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έργα κομβικά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωρακης» Λιποτάκτες αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Λιποτάκτες

Τραγούδι, Παναγιώτης Πετράκης

Τραγούδι, Άγγελος Θεοδωράκης

Τραγούδι, Χρυσηίδα

Πιάνο, Ευαγγελία Μαυρίδου

Κιθάρα, Νίκος Γκιόλιας

Πνευστά, Ξενοφών Συμβουλίδης

Μπάσο, Θοδωρής Κουέλης

Κρουστά, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης

Ηχοληψία, Μιχάλης Αλεξάκης


Ιούλιος

Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ tv την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 19:00, τιμώντας την επέτειο των 98 χρόνων από τη γέννηση του Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ έχει την χαρά να φιλοξενεί την κόρη του μεγάλου μας μουσουργού, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, που θα μας μιλήσει για την ζωή και το έργο του.

Παρουσίαση: Στέλιος Διαμαντής & Αναστασία Βούλγαρη


Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 , ΩΡΑ: 20.30
Μια ορχήστρα με μεγάλο όνομα & καταξιωμένους ερμηνευτές ανεβαίνουν την Δευτέρα 17 Ιουλίου στη σκηνή του Θεάτρου Άλσος για μία μουσική πανδαισία με τα σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη!
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τους Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Άγγελο Θεοδωράκη και ο Γρηγόρης Βαλτινός με όπλα τις μοναδικές φωνές των ερμηνευτών & τους εξαιρετικούς μουσικούς – γνώστες του έργου του Θεοδωράκη θα ταξιδέψει το κοινό στον υπέροχο κόσμο της μουσικής του.
Τραγούδια μέσα από τα οποία ο ελληνικός λαός έμαθε να εκφράζει τη χαρά & τη λύπη του, την απογοήτευση & το θυμό του αλλά και την εθνική του περηφάνια, την αγάπη του για τη ζωή, τον έρωτα, το χορό & το τραγούδι.
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, την Γιώτα Νέγκα, τον Άγγελο Θεοδωράκη και τον Γρηγόρη Βαλτινό θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική παράσταση στο Θέατρο Άλσος την Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Πληροφορίες:
Θέατρο ΑΛΣΟΣ: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως
Τηλ.: 210-8227471 & 210-8831487
Ώρα έναρξης παράστασης: 20:30
Προπώληση: viva.gr και στα ταμεία του Θεάτρου
Δημόσιες Σχέσεις / Επικοινωνία / Media: Ε. Τώρου – Μ. Μαγιάτης – Ε. Βλαχοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Αθανάσιος Μαροσούλης
Παραγωγή: MK Group of companies / Ηλίας Μαροσούλης, Άγγελος Κοταρίδης


Ιούνιος

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παραχωρήσει συναυλία στο Αγρίνιο την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Μία συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, με αποκορύφωμα τη μελωδία του Ζορμπά τόσο αγαπητή σε όλα τα πέρατα της Οικουμένης. Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη.

Τα τραγούδια της συναυλίας ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Αργυρώ Καπαρού, ο Άγγελος Θεοδωράκης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

ΜουσικοίQ Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι, Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά Άγγελος Θεοδωράκης, τραγούδι


Συναυλία στη Ρόδο, στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την Παρασκυή 9 Ιουνίου, στις 21:00 με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Μια μοναδική μουσική συνάντηση με αγαπημένα τραγούδια με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και πέντε σπουδαίους ερμηνευτές: την Γλυκερία, τον Κώστα Μακεδόνα, την Γιώτα Νέγκα, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Άγγελο  Θεοδωράκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” και το Ίδρυμα  Μάριος Τόκας συμπράττουν και παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια μοναδική μουσική συνύπαρξη! Μίκης Θεοδωράκης και Μάριος Τόκας, δύο αγαπημένοι συνθέτες της Ελλάδας και της Κύπρου σε μία μουσική συνάντηση. Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη και δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον ΜάριοΤόκα.

Η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με τους εξαιρετικούς μουσικούς της και με σολίστ στο μπουζούκι  τον   Μανώλη Καραντίνη  και οι αγαπημένοι ερμηνευτές  Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και Άγγελος Θεοδωράκης θα μας χαρίσουν αξέχαστες ερμηνείες στα πιο γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάριου Τόκα σε μια ιδιαίτερη μουσική εναλλαγή.

Ο Μάριος Τόκας δεν έκρυψε ποτέ ότι η μουσική του Μίκη  Θεοδωράκη τον ώθησε να συνθέσει κι εκείνος τα δικά του τραγούδια, ενώ ο Μίκης είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τους νεότερους συνθέτες.

Η αρμονική συνύπαρξη των συνθέσεών τους επιφυλάσσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία γεμάτη μελωδίες και χρώματα, εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
Μανώλης Καραντίνης , μπουζούκι
Ευαγγελία Μαυρίδου , πιάνο
Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά
Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα
Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα
Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν
Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς
Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά
Ηχοληψία Μιχάλης Αλεξάκης, Νικόλαος Ρούντος
Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καλλιτεχνικός διευθυντής
Sophie Hayes, συντονισμός και υπεύθυνη παραγωγής
Απόηχος 2020 Τέχνη και Πολιτισμός, διεύθυνση παραγωγής


Άνοιξη 2023

ΜάιοςΑπρίλης


 

Χειμώνας 2023

Φεβρουάριος


ΙανουάριοςΤετάρτη 11 Ιανουαρίου

Θέατρο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη .

Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Αργυρώ Καπαρού, Άγγελος Θεοδωράκης

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Back To Top